Handgjort - Levande - Naturligt
Syrat & Sånt tillverkar ekologiska, fermenterade & Ä-märkta produkter på gården i Sälshög utanför Tomelilla. Produkterna är handgjorda och opastöriserade för att bevara näringsämnen, skapa en rik bakteriekultur och framhäva unika smaker.
Grundarna, Simon Lussi och Teddy Skoglund, är utbildade inom permakultur och har erfarenhet av odling, förädling och självhushållning. De arbetar med ett holistiskt tillvägagångssätt där alla delar av råvaran tas tillvara, och överblivna rester går till kompost eller till gårdens hönor. Varje köp stöder inte bara lokal produktion utan bidrar också till ökad biologisk mångfald och en levande matjord. I sortimentet finns surkål, kimchi, chilisås, solkål och eldcider. De tillverkar också säsongsbetonade små batcher med lokala vilda primörer
För mer information syratochsant.se , @syratochsant , [email protected]