Sök

Snabb pasta med tomat, vitlök och burrata

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Koka pastan al dente enligt anvisning på förpackningen.
  3. Halvera tomaterna. Skala och strimla schalottenlöken fint. Skala och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  4. Lägg över allt i en ugnsform och ringla på lite olivolja. Salta, peppra och strö på lite chiliflakes.
  5. Rosta i ugnen 15-20 minuter tills tomaterna har fått lite färg.
  6. Häll av pastan. Ha i en klick smör i pastan och vänd runt.
  7. Ta ut formen ur ugnen. Rör ihop tomaterna och vänd sedan ihop med pastan.
  8. Servera tomatpastan med krämig burrata och riven parmesan på toppen. Garnera med en kvist färsk basilika.
Ingredienser
400
g
pasta
500
g
körsbärstomater
2
st
schalottenlökar
2
st
klyftor vitlök
1
st
röd chilifrukt
0.5 - 0.75
dl
olivolja
chiliflakes, en nypa
smör
flingsalt & nymalen peppar
Topping:
färsk basilika
2
st
burrata
lagrad ost, riven
Skrivet av:
köket
Foto:
Gårdsbutiken på ven
Dela till alla du känner :)

Sajna upp dig för våra nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med allt du behöver veta om REKO-RING ONLINE
Vi bryr oss om dina uppgifter i vår integritetspolicy
Reko-Ring Online Logo
Vi främjar lokalt producerad mat för konsumenter både i städer och på landsbygden.
EU logo Jordbruksfonden
Denna REKO-Webbplats är delfinansierad av EU-medel för att främja lokalt producerad mat för svenska konsumenter både i städer och landsbygd.
KRAV
Godkänd för ekologisk odling med KRAV
Äkta Vara
EU Organic Logotype
Svenskt Sigill
Svenskt Sigill Naturbeteskött
© REKO-RING ONLINE
En reko marknadsplats online
2024