Sök

Aîoli eller vitlöksmajonnäs

Gör så här

  1. Skala och pressa vitlöken i en skål eller mosa i mortel.
  2. Tillsätt salt och helt ägg samt äggula.
  3. Vispa ihop några minuter tills det är fluffigt. Du kan vispa för hand, med elvisp eller i matberedare med visp.
  4. Tillsätt först några droppar olja sedan försiktigt droppvis resten av oljan.
  5. Efterhand tjocknar blandningen till en majonnäs.
  6. Tillsätt chili och paprika pulver om ni önskar lite heta.

Foto: Angelikas Gård

 

 

Ingredienser
8
st
vitlöksklyftor
2
st
ägg
4
dl
rapsolja
salt
chilipulver
paprikapulver
Skrivet av:
reko-ring online
Foto:
Dela till alla du känner :)

Sajna upp dig för våra nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med allt du behöver veta om REKO-RING ONLINE
Vi bryr oss om dina uppgifter i vår integritetspolicy
Reko-Ring Online Logo
Vi främjar lokalt producerad mat för konsumenter både i städer och på landsbygden.
EU logo Jordbruksfonden
Denna REKO-Webbplats är delfinansierad av EU-medel för att främja lokalt producerad mat för svenska konsumenter både i städer och landsbygd.
KRAV
Godkänd för ekologisk odling med KRAV
Äkta Vara
EU Organic Logotype
Svenskt Sigill
Svenskt Sigill Naturbeteskött
© REKO-RING ONLINE
En reko marknadsplats online
2024