Sök

Bakad purjolök med getost och hasselnötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Ansa purjolöken lätt men låt roten vara kvar. Skär ett snitt på längden utan att skära igenom och tvätta den ordentligt. Lägg upp purjolöken på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Sätt in mitt i ugnen i cirka 20 minuter tills purjon är genombakad. Ta bort yttersta skalet om det blivit bränt och skär upp purjon i halvor.
  4. Hacka nötterna och smula getosten. Toppa purjolöken med ost, nötter, ringla över olivolja och sätt in i ugnen ytterligare 5 minuter.
  5. Avsluta med ringlad honung. Strö över hackad timjan, flingsalt, nymald svartpeppar och servera.
Portioner: 4st
Foto: Angelikas Gård
Ingredienser
2
st
purjolökar
1/2
dl
hasselnötter
170
g
getost
1
msk
olivolja eller kallpressad rapsolja
2
tsk
flytande honung
3
msk
färsk timjan
flingsalt & svartpeppar
Skrivet av:
reko-ring online
Foto:
Dela till alla du känner :)

Sajna upp dig för våra nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med allt du behöver veta om REKO-RING ONLINE
Vi bryr oss om dina uppgifter i vår integritetspolicy
Reko-Ring Online Logo
Vi främjar lokalt producerad mat för konsumenter både i städer och på landsbygden.
EU logo Jordbruksfonden
Denna REKO-Webbplats är delfinansierad av EU-medel för att främja lokalt producerad mat för svenska konsumenter både i städer och landsbygd.
KRAV
Godkänd för ekologisk odling med KRAV
Äkta Vara
EU Organic Logotype
Svenskt Sigill
Svenskt Sigill Naturbeteskött
© REKO-RING ONLINE
En reko marknadsplats online
2024