Ansa purjolöken lätt men låt roten vara kvar. Skär ett snitt på längden utan att skära igenom och tvätta den ordentligt. Lägg upp purjolöken på en plåt med bakplåtspapper.
Sätt in mitt i ugnen i cirka 20 minuter tills purjon är genombakad. Ta bort yttersta skalet om det blivit bränt och skär upp purjon i halvor.
Hacka nötterna och smula getosten. Toppa purjolöken med ost, nötter, ringla över olivolja och sätt in i ugnen ytterligare 5 minuter.
Avsluta med ringlad honung. Strö över hackad timjan, flingsalt, nymald svartpeppar och servera.
Portioner: 4st
Foto: Angelikas Gård
Ingredienser
2
st
purjolökar
1/2
dl
hasselnötter
170
g
getost
1
msk
olivolja eller kallpressad rapsolja
2
tsk
flytande honung
3
msk
färsk timjan
flingsalt & svartpeppar
Skrivet av:
reko-ring online
Foto:
Dela gärna till någon reko :)
Sajna upp dig för våra nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad med allt du behöver veta om REKO-RING ONLINE
Vi bryr oss om dina uppgifter i vår integritetspolicy
Vi främjar lokalt producerad mat för konsumenter både i städer och på landsbygden.