Sök

Betor toppade med pesto på betblast

Gör så här

1. Skär bort och spara betblasten på rödbetorna. Koka rödbetorna mjuka med skalet på i lättsaltat vatten. Låt svalna något innan de skalas och delas i bitar.

2. Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten. Doppa hastigt betblasten i kokande vatten. Ta upp den med hjälp av en hålslev och kyl den i en bunke med kallt vatten.

3. Krama ur blasten och lägg den i en matberedare tillsammans med vitlök, citron, solrosfrön, getost/fetaost  och hälften av basilikan.

4. Mixa på puls några gånger. Tillsätt den naturella oljan och mixa ytterligare tills massan har blivit till en pesto/röra. Smaka av med salt och peppar.

5. Lägg upp betorna på fat och toppa med ”peston” samt garnera med resten av basilikan.

Betor: Går att använda alla olika sorters betor såsom rödbetor, polkabetor & gulbetor.

 

Foto: Angelikas Gård

Ingredienser
2
st
knippen betor
2
st
vitlöksklyftor, hackad
1/2
dl
solrosfrön
1
tsk
Citronsaft
200
g
getost eller fetaost
1
st
basilika
2
msk
balsamicovinäger
1
dl
Rapsolja, naturell rapsolja, kallpressad, till formen
salt & svartpeppar
Skrivet av:
Reko-ring online
Foto:
Dela till alla du känner :)

Sajna upp dig för våra nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med allt du behöver veta om REKO-RING ONLINE
Vi bryr oss om dina uppgifter i vår integritetspolicy
Reko-Ring Online Logo
Vi främjar lokalt producerad mat för konsumenter både i städer och på landsbygden.
EU logo Jordbruksfonden
Denna REKO-Webbplats är delfinansierad av EU-medel för att främja lokalt producerad mat för svenska konsumenter både i städer och landsbygd.
KRAV
Godkänd för ekologisk odling med KRAV
Äkta Vara
EU Organic Logotype
Svenskt Sigill
Svenskt Sigill Naturbeteskött
© REKO-RING ONLINE
En reko marknadsplats online
2024