Riv bort rotstocken och skölj bladkålen. Lägg bladkålen i ett durkslag. Torka grönkålen på en handduk och riv i mindre bitar. Massera in olja, salt och svartpeppar i bladkålen och lägg ut den glest på plåtar med bakplåtspapper.
Tips! Om ni vill heta till bladkålschipen; strö på chiliflingor.
Tillaga bladkålen i omgångar mitt i ugnen tills de blir krispiga, ca 25 minuter. Öppna ugnsluckan då och då och släpp ut fukten.
Bladkål: Finns många kålsorter som vi kallar baldkål, tex: Svartkål, grönkål, purpurkål, Rysk bladkål.
Tilllagningstid: Ca 25min
Portioner: 4st
Foto: Angelikas Gård
Ingredienser
400
g
bladkål ( tex grönkål, svartkål eller purpurkål
4
msk
Olja
salt
nymalen svartpeppar
Chiliflingor ( om man gillar heta)
Skrivet av:
Reko-ring Online
Foto:
Dela gärna till någon reko :)
Sajna upp dig för våra nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad med allt du behöver veta om REKO-RING ONLINE
Vi bryr oss om dina uppgifter i vår integritetspolicy
Vi främjar lokalt producerad mat för konsumenter både i städer och på landsbygden.