Sök

Bladkålschips

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°C
  2. Riv bort rotstocken och skölj bladkålen. Lägg bladkålen i ett durkslag. Torka grönkålen på en handduk och riv i mindre bitar. Massera in olja, salt och svartpeppar i bladkålen och lägg ut den glest på plåtar med bakplåtspapper.
  3. Tips! Om ni vill heta till bladkålschipen; strö på chiliflingor.
  4. Tillaga bladkålen i omgångar mitt i ugnen tills de blir krispiga, ca 25 minuter. Öppna ugnsluckan då och då och släpp ut fukten.

Bladkål: Finns många kålsorter som vi kallar baldkål, tex: Svartkål, grönkål, purpurkål, Rysk bladkål.

Tilllagningstid: Ca 25min

Portioner: 4st

Foto: Angelikas Gård

 

Ingredienser
400
g
bladkål ( tex grönkål, svartkål eller purpurkål
4
msk
Olja
salt
nymalen svartpeppar
Chiliflingor ( om man gillar heta)
Skrivet av:
Reko-ring Online
Foto:
Dela gärna till någon reko :)

Sajna upp dig för våra nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med allt du behöver veta om REKO-RING ONLINE
Vi bryr oss om dina uppgifter i vår integritetspolicy
Reko-Ring Online Logo
Vi främjar lokalt producerad mat för konsumenter både i städer och på landsbygden.
EU logo Jordbruksfonden
Denna REKO-Webbplats är delfinansierad av EU-medel för att främja lokalt producerad mat för svenska konsumenter både i städer och landsbygd.
KRAV
Godkänd för ekologisk odling med KRAV
Äkta Vara
EU Organic Logotype
Svenskt Sigill
Svenskt Sigill Naturbeteskött
© REKO-RING ONLINE
En reko marknadsplats online
2024