Skölj bönorna i kallt vatten. Använd antingen bönor från burk eller torkade, blötlagda och kokta. Ett bra tips är att koka och frysa in bönor. Skölj salladen och låt den rinna av väl. Skala och finstrimla löken. Blanda bönor, sallad och lök i en stor skål.
Strö över solroskärnor som ger en nötliknande smak. Blanda dressingen väl och ringla den över salladen.
Ingredienser
5
dl
bönor blandade kokta
1
liter
mizunasallad (eller annan grön sallad)
1 1/2
st
rödlök
1
dl
solroskärnor rostade
Dressing:
1
msk
dijonsenap fransk
1
tsk
honung
1
tsk
citronsaft färskpressad
3
msk
olja t ex solrosolja
1
msk
vatten
salt
Skrivet av:
Annika Tidehorn
Foto:
Angelikas gård
Dela till alla du känner :)
Sajna upp dig för våra nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad med allt du behöver veta om REKO-RING ONLINE
Vi bryr oss om dina uppgifter i vår integritetspolicy
Vi främjar lokalt producerad mat för konsumenter både i städer och på landsbygden.