Skölj bönorna i kallt vatten. Går bra att använda bönor från burk eller torkade, blötlagda och kokta. Skölj salladen och låt den rinna av väl. Skala och finstrimla löken. Blanda bönor, sallad och lök.
Strö över solroskärnor som ger en nötliknande smak.
Blanda dressingen
Ringla dressingen den över salladen.
Ingredienser
5
dl
bönor blandade kokta
1
liter
mizunasallad (eller annan grön sallad)
1 1/2
st
rödlök
1
dl
solroskärnor rostade
Dressing:
1
msk
dijonsenap fransk
1
tsk
honung
1
tsk
citronsaft färskpressad
3
msk
olja t ex solrosolja
1
msk
vatten
salt
Skrivet av:
RRO
Foto:
Angelikas gård
Dela gärna till någon reko :)
Sajna upp dig för våra nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad med allt du behöver veta om REKO-RING ONLINE
Vi bryr oss om dina uppgifter i vår integritetspolicy
Vi främjar lokalt producerad mat för konsumenter både i städer och på landsbygden.