Sök

Broccoligratäng med ost, purjolök och bacon

broccoli

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Ansa broccolin. Skala stjälken med potatisskalare och skär bort den nedersta biten.
  2. Skär varje broccolistjälk i halvor eller i fjärdedelar om den är tjock. Förväll broccolin i kokande lättsaltat vatten i ca 2 min.
  3. Strimla baconet.
  4. Ansa och skiva purjolöken.
  5. Stek bacon och purjolök tillsammans i en stekpanna tills de fått fin färg. Önskas hårdare bacon kan det stekas separat i en het stekpanna.
  6. Varva broccoli, bacon och purjolök i en smord ugnssäker form.
  7. Vispa ihop ägg, crème fraiche och mjölk. Blanda i osten. Krydda med muskot, salt och peppar. Häll äggstanningen i formen.
  8. Tillaga gratängen i nedre delen av ugnen i 30-35 min.
4 portioner
Ingredienser
800
g
broccoli
140
g
bacon eller spickeskinka
0,5
st
purjolök
3
st
ägg
2
dl
crème fraiche
1
dl
mjölk (3%)
100
g
Lagrad hårdost, riven
1
st
krm muskotnöt- riven
salt & peppar
Skrivet av:
RRO
Foto:
Ur vår jord
Dela gärna till någon reko :)

Sajna upp dig för våra nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med allt du behöver veta om REKO-RING ONLINE
Vi bryr oss om dina uppgifter i vår integritetspolicy
Reko-Ring Online Logo
Vi främjar lokalt producerad mat för konsumenter både i städer och på landsbygden.
EU logo Jordbruksfonden
Denna REKO-Webbplats är delfinansierad av EU-medel för att främja lokalt producerad mat för svenska konsumenter både i städer och landsbygd.
KRAV
Godkänd för ekologisk odling med KRAV
Äkta Vara
EU Organic Logotype
Svenskt Sigill
Svenskt Sigill Naturbeteskött
© REKO-RING ONLINE
En reko marknadsplats online
2024