Logga in
Bli REKO-producent
Close
Reko-Butiken
Reko-Hemkört
Reko-Producenter
Reko-nyttigt
Reko-Events
Reko-blogg
Reko-Press
Kontakta oss
Recept
0
kr
0
Varukorg
×
Inga produkter i varukorgen.
Sök
Search for:
Broccoligratäng med ost, purjolök och bacon
Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Ansa broccolin. Skala stjälken med potatisskalare och skär bort den nedersta biten.
Skär varje broccolistjälk i halvor eller i fjärdedelar om den är tjock. Förväll broccolin i kokande lättsaltat vatten i ca 2 min.
Strimla baconet.
Ansa och skiva purjolöken.
Stek bacon och purjolök tillsammans i en stekpanna tills de fått fin färg. Önskas hårdare bacon kan det stekas separat i en het stekpanna.
Varva broccoli, bacon och purjolök i en smord ugnssäker form.
Vispa ihop ägg, crème fraiche och mjölk. Blanda i osten. Krydda med muskot, salt och peppar. Häll äggstanningen i formen.
Tillaga gratängen i nedre delen av ugnen i 30-35 min.
4 portioner
Ingredienser
800
g
broccoli
140
g
bacon eller spickeskinka
0,5
st
purjolök
3
st
ägg
2
dl
crème fraiche
1
dl
mjölk (3%)
100
g
Lagrad hårdost, riven
1
st
krm muskotnöt- riven
salt & peppar
Skrivet av:
RRO
Foto:
Ur vår jord
Dela gärna till någon reko :)
Sajna upp dig för våra nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad med allt du behöver veta om REKO-RING ONLINE
Email
*
HP Name
Vi bryr oss om dina uppgifter i vår integritetspolicy
Vi främjar lokalt producerad mat för konsumenter både i städer och på landsbygden.
Handla Reko
Handla REKO
Gör såhär
REKO-Butiken
REKO-Hemkört
REKO-Producenter
REKO-Evenemang
REKO-Nypressat
För producent
Bli REKO-Producent
Användarvillkor för REKO-Producent
På Landet Podden
Logga in
för oss alla
Om oss
Köpvillkor
Integritetspolicy
Kontakta oss
Support
Denna REKO-Webbplats är delfinansierad av EU-medel för att främja lokalt producerad mat för svenska konsumenter både i städer och landsbygd.
© REKO-RING ONLINE
–
En reko marknadsplats online
2024