Sök

Fermenterad vitlök i honung

Gör så här

  1. Skala vitlöksklyftorna, gör ett hål i dem med gaffel och lägg åt sidan. Sikta på en ratio av 1:1 mellan honung och vitlöksklyftor.
  2. Lägg hounugen i en glasburk med lock. (OBS ej värmebehandlad honung)
  3. Ta vitlöksklyftorna och tryck in i den fasta honungen.
  4. Se till att vitlöken är helt täckt av honung. Fyll på med honung vid behov. Honungen kommer bli flytande när fermenteringsprocessen kommit igång.
  5. Sätt på lock och låt burken stå i rumstemperatur i 5-7 dagar. Skaka om burken dagligen och smaka av när honungen blivit flytande. Pys burken försiktigt om du upplever att locket buktar. Patentlock pyser av sig självt.
  6. Förvara den fermenterade vitlökshonungen svalt (utanför kylskåp). Den klarar sig i flera flera månader.

Fermenterad vitlök i honung är en hälsosam och läcker produkt som görs genom att fermentera vitlök i honung. Fermenteringen skapar en mängd goda bakterier och enzymer som sägs bidra till att stödja en sund tarmflora och immunsystem. Vitlök i sig är också känt för att ha många hälsofördelar, inklusive antiinflammatoriska och antioxidantegenskaper. Honungen får en kraftfull smak av umami som kan användas i många maträtter eller ätas som den är.

Ingredienser
10
st
Vitlöksklyftor (ekologisk odlade)
1
dl
Honung ( ej värmebehandlad)
Skrivet av:
RRO
Foto:
Räftens Bigårdar

Dessa produkter passar för receptet:

Dela gärna till någon reko :)

Sajna upp dig för våra nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med allt du behöver veta om REKO-RING ONLINE
Vi bryr oss om dina uppgifter i vår integritetspolicy
Reko-Ring Online Logo
Vi främjar lokalt producerad mat för konsumenter både i städer och på landsbygden.
EU logo Jordbruksfonden
Denna REKO-Webbplats är delfinansierad av EU-medel för att främja lokalt producerad mat för svenska konsumenter både i städer och landsbygd.
KRAV
Godkänd för ekologisk odling med KRAV
Äkta Vara
EU Organic Logotype
Svenskt Sigill
Svenskt Sigill Naturbeteskött
© REKO-RING ONLINE
En reko marknadsplats online
2024