Sök

Gratinerad savoykål

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Skär upp kålen i “klyftor” och lägg ner i en oljad ugnssäker from.
  3. Häll på vatten, hackade mandlar, riven ost, ströbröd, citron saft, salt & peppar och strö tillsist rosmarinen över.
  4. Låt gräddas i ca 25-30 min i ugnen. Om kålen blir mörk i kanterna så sätt ugnsfolie över.
4 portioner

 

Ingredienser
1
kg
savoykål
1,5
dl
lagrad ost
1
dl
ströbröd
0,5
dl
rapsolja
0,5
dl
vatten
2
msk
färskpressad citron
4
st
själk(ar) färsk rosmarin
1
dl
hackade mandlar
Salt & peppar
Skrivet av:
reko-ring online
Foto:
Angelikas Gård
Dela till alla du känner :)

Sajna upp dig för våra nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med allt du behöver veta om REKO-RING ONLINE
Vi bryr oss om dina uppgifter i vår integritetspolicy
Reko-Ring Online Logo
Vi främjar lokalt producerad mat för konsumenter både i städer och på landsbygden.
EU logo Jordbruksfonden
Denna REKO-Webbplats är delfinansierad av EU-medel för att främja lokalt producerad mat för svenska konsumenter både i städer och landsbygd.
KRAV
Godkänd för ekologisk odling med KRAV
Äkta Vara
EU Organic Logotype
Svenskt Sigill
Svenskt Sigill Naturbeteskött
© REKO-RING ONLINE
En reko marknadsplats online
2024