Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Häll av och låt svalna lite. Pressa genom potatispress i en bunke. Blanda med ägg och salt till ett mos.
Arbeta in mjölet, lite i taget, till en smidig deg. Degen ska vara ganska lös men kan formas med hjälp av mjölade händer.
Rulla degen till 2-3 cm tjocka rullar på mjölad bänk. Skär i ca 2-3 cm stora bitar. Tryck till lätt med gaffel och lägg på mjölat underlag.
Koka upp rikligt med saltat vatten i en stor kastrull. Koka gnocchin i omgångar ca 5 minuter, de är klara när de flyter upp till ytan. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
4-6 portioner
Ingredienser
900
g
fast potatis (t ex amandine, cherie, princess, octa)
2
st
ägg
3-4
dl
vetemjöl
1
tsk
salt
Skrivet av:
reko-ring online
Foto:
Ängavallen
Dessa produkter passar för receptet:
Dela gärna till någon reko :)
Sajna upp dig för våra nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad med allt du behöver veta om REKO-RING ONLINE
Vi bryr oss om dina uppgifter i vår integritetspolicy
Vi främjar lokalt producerad mat för konsumenter både i städer och på landsbygden.