Honungs- och pepparstekt fläskkarré är en lite lyxigare rätt. Rotfrukter och grönsaker blandas i olivolja innan de steks färdigt i ugnen. Karrén tillagas ihop med honung och smulad peppar innan grädden hälls över. Servera denna smakrika karré ihop med ugnsrostade grönsaker, sallad och sås.
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°C och sätt in en plåt.
- Grönsaker: Skala lök och morötter, klyfta dem och potatisen. Blanda grönsakerna i en bunke med oljan, salt och peppar. Lägg dem på den varma plåten och sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter.
- Karré: Salta och peppra karrén. Stek den på båda sidorna i olja i en stekpanna på hög värme. Häll över honungen, sojan och smulad peppar och sänk värmen. Häll på grädden och låt sjuda ca 5 minuter under lock tills karrén är klar.
- Red av såsen med majsstärkelse utrörd i lite vatten och smaka av med salt och peppar.
- Lossa bladen på salladen.
Till servering: Servera karrén tillsammans med de rostade grönsakerna, salladen och såsen.
Portioner: 4st