Fläskkarré med honung är busgott. Rotfrukter och grönsaker blandas i olivolja innan de steks färdigt i ugnen. Karrén tillagas ihop med honung och peppar innan grädden hälls över. Servera ihop med ugnsrostade grönsaker och sås. Och en god sallad bredvid.
Gör så här
1.Sätt ugnen på 220°C och sätt in en plåt.
2. Skala och klyfta lök och morötter, Och klyfta potatisen. Blanda grönsakerna i en bunke med oljan, salt och peppar. Lägg dem på den ungsvarma plåten och sätt in mitt i ugnen ca 20-25 minuter.
3. Salta och peppra karrén. Stek den i hög värme på båda sidorna i olja. Blanda med honungen, sojan och smulad peppar och sänk värmen. Häll på grädden och låt sjuda ca 5 minuter under lock tills karrén är klar.
4.Red av såsen med majsstärkelse utrörd i lite vatten och smaka av med salt och peppar.
Servera karrén tillsammans med de rostade grönsakerna och såsen.
Tips på sallad som tillbehör: Säsongens sallad med tex tomat, gurka och paprika.