Sök

Honungs- och pepparstekt fläskkarré

Honungs- och pepparstekt fläskkarré är en lite lyxigare rätt. Rotfrukter och grönsaker blandas i olivolja innan de steks färdigt i ugnen. Karrén tillagas ihop med honung och smulad peppar innan grädden hälls över. Servera denna smakrika karré ihop med ugnsrostade grönsaker, sallad och sås.

 

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en plåt.
  2. Grönsaker: Skala lök och morötter, klyfta dem och potatisen. Blanda grönsakerna i en bunke med oljan, salt och peppar. Lägg dem på den varma plåten och sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter.
  3. Karré: Salta och peppra karrén. Stek den på båda sidorna i olja i en stekpanna på hög värme. Häll över honungen, sojan och smulad peppar och sänk värmen. Häll på grädden och låt sjuda ca 5 minuter under lock tills karrén är klar.
  4. Red av såsen med majsstärkelse utrörd i lite vatten och smaka av med salt och peppar.
  5. Lossa bladen på salladen.
Till servering: Servera karrén tillsammans med de rostade grönsakerna, salladen och såsen.

Portioner: 4st

Ingredienser
Grönsaker:
1
st
rödlök
3
st
morötter
1
kg
potatis
1
msk
olja
salt & peppar
Karré:
4
st
skivor fläskkarré
1
tsk
olja
2
msk
honung
2
msk
soja, gärna kinesisk soja
2
tsk
grön- eller rosépeppar
2 1/2
dl
matlagningsgrädde
1/2
msk
majsstärkelse
Till servering:
1
st
krispsallad
Skrivet av:
Ica
Foto:
Angelikas Gård

Dessa produkter passar för receptet:

Dela till alla du känner :)

Sajna upp dig för våra nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med allt du behöver veta om REKO-RING ONLINE
Vi bryr oss om dina uppgifter i vår integritetspolicy
Reko-Ring Online Logo
Vi främjar lokalt producerad mat för konsumenter både i städer och på landsbygden.
EU logo Jordbruksfonden
Denna REKO-Webbplats är delfinansierad av EU-medel för att främja lokalt producerad mat för svenska konsumenter både i städer och landsbygd.
KRAV
Godkänd för ekologisk odling med KRAV
Äkta Vara
EU Organic Logotype
Svenskt Sigill
Svenskt Sigill Naturbeteskött
© REKO-RING ONLINE
En reko marknadsplats online
2024