Skala lök och vitlök. Skär lök och pumpa i bitar. Finhacka vitlöken.
Fräs pumpa, lök och vitlök i matfettet i en kastrull på låg värme. Låt det smälta ihop.
Tillsätt buljong och koka sakta ca 15 minuter. Mixa soppan med mixerstav, tillsätt grädden och koka upp. Smaksätt med salt, peppar och några droppar citronsaft. Servera gärna pumpabaugetter till soppan.
Ingredienser
500
g
skalad, urkärnad pumpa
2
st
schalottenlökar
1
st
vitlöksklyfta
2
msk
smör
5
dl
grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 1/2
dl
matlagningsgrädde
salt & peppar
1
st
citron
Skrivet av:
ica
Foto:
Angelikas Gård
Dela till alla du känner :)
Sajna upp dig för våra nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad med allt du behöver veta om REKO-RING ONLINE
Vi bryr oss om dina uppgifter i vår integritetspolicy
Vi främjar lokalt producerad mat för konsumenter både i städer och på landsbygden.