Sök

Klassisk pumpasoppa

Gör så här

  1. Skala lök och vitlök. Skär lök och pumpa i bitar. Finhacka vitlöken.
  2. Fräs pumpa, lök och vitlök i matfettet i en kastrull på låg värme. Låt det smälta ihop.
  3. Tillsätt buljong och koka sakta ca 15 minuter. Mixa soppan med mixerstav, tillsätt grädden och koka upp. Smaksätt med salt, peppar och några droppar citronsaft. Servera gärna pumpabaugetter till soppan.
Ingredienser
500
g
skalad, urkärnad pumpa
2
st
schalottenlökar
1
st
vitlöksklyfta
2
msk
smör
5
dl
grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 1/2
dl
matlagningsgrädde
salt & peppar
1
st
citron
Skrivet av:
ica
Foto:
Angelikas Gård
Dela till alla du känner :)

Sajna upp dig för våra nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med allt du behöver veta om REKO-RING ONLINE
Vi bryr oss om dina uppgifter i vår integritetspolicy
Reko-Ring Online Logo
Vi främjar lokalt producerad mat för konsumenter både i städer och på landsbygden.
EU logo Jordbruksfonden
Denna REKO-Webbplats är delfinansierad av EU-medel för att främja lokalt producerad mat för svenska konsumenter både i städer och landsbygd.
KRAV
Godkänd för ekologisk odling med KRAV
Äkta Vara
EU Organic Logotype
Svenskt Sigill
Svenskt Sigill Naturbeteskött
© REKO-RING ONLINE
En reko marknadsplats online
2024