Sök

Klassisk rabarberpaj

rabarber

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Ansa och skär rabarber i 0,5 cm stora bitar. Fördela rabarberbitarna i en pajform och strö över potatismjölet. Blanda runt.

3. Blanda socker, havregryn och vetemjöl i en bunke. Tärna smöret och tillsätt i bunken. Nyp ihop allt till en smulig deg.

4. Fördela smuldegen över rabarbern i formen.

5. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 20 min.

6. Låt pajen svalna något och servera med exempelvis vaniljsås eller vaniljglass.

8 portioner
Ingredienser
500
g
rabarber
125
g
smör
1
dl
strösocker
1,5
dl
havregryn
1,5
dl
vetemjöl
1
msk
potatismjöl
Skrivet av:
reko-ring online
Foto:
Angelikas Gård
Dela gärna till någon reko :)

Sajna upp dig för våra nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med allt du behöver veta om REKO-RING ONLINE
Vi bryr oss om dina uppgifter i vår integritetspolicy
Reko-Ring Online Logo
Vi främjar lokalt producerad mat för konsumenter både i städer och på landsbygden.
EU logo Jordbruksfonden
Denna REKO-Webbplats är delfinansierad av EU-medel för att främja lokalt producerad mat för svenska konsumenter både i städer och landsbygd.
KRAV
Godkänd för ekologisk odling med KRAV
Äkta Vara
EU Organic Logotype
Svenskt Sigill
Svenskt Sigill Naturbeteskött
© REKO-RING ONLINE
En reko marknadsplats online
2024