Sök

Krämig köttfärsgryta med paprika

Gör så här:

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Dela, kärna ur och skär paprikan i tärningar. Skala och hacka löken.
  3. Stek färsen i oljan i en gryta. Tillsätt löken och pressa i vitlöken.
  4. Tillsätt paprika, tomatpuré, grädde, smulad buljongtärning, oregano och vatten. Låt koka upp och sjuda ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Riv morötterna på ett rivjärn.
  6. Servera grytan med ris och morötter.

 

4 portioner
Ingredienser
4
st
Portion Ris eller annat gryn
1
st
röd paprika
1
st
rödlök
500
g
nötfärs eller blandfärs
1/2
msk
olja
1
st
vitlöksklyfta
1
msk
tomatpuré
2 1/2
dl
vispgrädde
1
st
köttbuljongtärning
1
tsk
torkad oregano eller 1 msk färsk oregano
2 1/2
dl
  vatten
3
st
morötter
Salt & peppar
Skrivet av:
Ica
Foto:
Idas köttlåda
Dela till alla du känner :)

Sajna upp dig för våra nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med allt du behöver veta om REKO-RING ONLINE
Vi bryr oss om dina uppgifter i vår integritetspolicy
Reko-Ring Online Logo
Vi främjar lokalt producerad mat för konsumenter både i städer och på landsbygden.
EU logo Jordbruksfonden
Denna REKO-Webbplats är delfinansierad av EU-medel för att främja lokalt producerad mat för svenska konsumenter både i städer och landsbygd.
KRAV
Godkänd för ekologisk odling med KRAV
Äkta Vara
EU Organic Logotype
Svenskt Sigill
Svenskt Sigill Naturbeteskött
© REKO-RING ONLINE
En reko marknadsplats online
2024