Sök

Krämig potatis- och purjolökssoppa

Gör så här

1. Skala och skiva potatisen. Skölj och strimla purjolöken.
2. Fräs purjolöken i rapsoljan i en stor kastrull.
3. Tillsätt potatis, timjan och buljong. Låt soppan koka ca 15 minuter.
4. Använd en stavmixer och mixa soppan slät.
5. Häll grädden i soppan och koka upp.
6. Smaka av med salt och peppar.
7. Toppa med hackad persilja.
Portioner: 4st
Foto: Angelikas Gård
Ingredienser
600
g
potatis
1
st
purjolök ca 300g
1
msk
rapsolja
1
tsk
timjan
10
dl
grönsaksbuljong
3
dl
vispgrädde
1
msk
persilja
Salt & peppar
Skrivet av:
reko-ring Online
Foto:
Dela till alla du känner :)

Sajna upp dig för våra nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med allt du behöver veta om REKO-RING ONLINE
Vi bryr oss om dina uppgifter i vår integritetspolicy
Reko-Ring Online Logo
Vi främjar lokalt producerad mat för konsumenter både i städer och på landsbygden.
EU logo Jordbruksfonden
Denna REKO-Webbplats är delfinansierad av EU-medel för att främja lokalt producerad mat för svenska konsumenter både i städer och landsbygd.
KRAV
Godkänd för ekologisk odling med KRAV
Äkta Vara
EU Organic Logotype
Svenskt Sigill
Svenskt Sigill Naturbeteskött
© REKO-RING ONLINE
En reko marknadsplats online
2024