Sök

Kreolsk gryta med ölkorv

Gör så här

  1. Putsa fläskfilén och skär den i strimlor. Bryn köttet i hälften av smöret i en gryta och lägg upp på en tallrik.
  2. Skär korven i slantar. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Stek korv och paprika i resten av smöret i grytan.
  3. Pressa i vitlöken och rör i grädden och buljongen.
  4. Skär gurkan i mindre bitar och dela oliverna. Tillsätt köttet, gurka, oliver och syltlök i grytan.
  5. Låt koka upp och sjuda i ca 10 minuter.
  6. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och rör ner i grytan. Smaka av med salt och peppar.
Till servering: Hacka persiljan grovt och strö över grytan. Servera grytan med potatis (eller ris)  och en sallad.
Portioner. 6st
Foto: Angelikas Gård
Ingredienser
500
g
fläskfilé
2
msk
smör
250g
g
ölkorv
2
st
röda paprikor
2
st
vitlöksklyfta
5
dl
grädde
2
dl
köttbuljong (vatten och tärning eller fond)
1
dl
cornichons (små inlagda gurkor)
1
dl
urkärnade svarta oliver
1
dl
syltlök
3
tsk
majsstärkelse
salt & peppar
Till servering:
persilja
potatis (eller ris)
sallad
Skrivet av:
reko-ring online
Foto:
Dela till alla du känner :)

Sajna upp dig för våra nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med allt du behöver veta om REKO-RING ONLINE
Vi bryr oss om dina uppgifter i vår integritetspolicy
Reko-Ring Online Logo
Vi främjar lokalt producerad mat för konsumenter både i städer och på landsbygden.
EU logo Jordbruksfonden
Denna REKO-Webbplats är delfinansierad av EU-medel för att främja lokalt producerad mat för svenska konsumenter både i städer och landsbygd.
KRAV
Godkänd för ekologisk odling med KRAV
Äkta Vara
EU Organic Logotype
Svenskt Sigill
Svenskt Sigill Naturbeteskött
© REKO-RING ONLINE
En reko marknadsplats online
2024