Häll kokande vatten över teet och myntabladen och låt det stå och dra ca 3 minuter.
Smaksätt med socker eller honung, efter nordafrikansk smak får det gärna vara riktigt sött.
Det här teet hämtar inspiration från Marocko där mynta är mycket populärt. Den friska växten sägs lugna nerverna, lindra magont och förbättra matsmältningen. Den goda doften kan om inte annat vara nog så bra för välbefinnande.
Ingredienser
1 1/2
tsk
grönt te
1
dl
repade färska myntablad
2 1/2
dl
kokande vatten
Honung eller socker efter smak
Skrivet av:
RRO
Foto:
okeykat
Dela gärna till någon reko :)
Sajna upp dig för våra nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad med allt du behöver veta om REKO-RING ONLINE
Vi bryr oss om dina uppgifter i vår integritetspolicy
Vi främjar lokalt producerad mat för konsumenter både i städer och på landsbygden.