Smula jästen i en degbunke. Tillsätt vattnet och rör tills jästen är löst. Rör ner kvarg, salt, pumpa, äpple och pumpakärnor. Arbeta ner nästan allt vetemjöl och arbeta degen ca 10 minuter i maskin. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk ca 1 timme.
Häll upp degen på mjölad bänk. Knåda den med ev. resten av mjölet.
Dela degen i 4 lika stora delar (för 4 bröd) och rulla ut dem till ca 40 cm långa längder. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 250˚C.
Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter.
Låt bröden svalna på galler. Servera gärna till en klassisk pumpasoppa
4 portioner
Ingredienser
50
g
färsk jäst
5
dl
kallt vatten
1
dl
kvarg (10 %)
2
tsk
salt
5
dl
grovt riven pumpa
3
dl
grovt rivet äpple
3
dl
pumpakärnor
18-20
dl
vetemjöl special
Skrivet av:
Ica
Foto:
Annie Spratt
Dela till alla du känner :)
Sajna upp dig för våra nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad med allt du behöver veta om REKO-RING ONLINE
Vi bryr oss om dina uppgifter i vår integritetspolicy
Vi främjar lokalt producerad mat för konsumenter både i städer och på landsbygden.