Sök

Pumpabaguetter med äpple

Gör så här

  1. Smula jästen i en degbunke. Tillsätt vattnet och rör tills jästen är löst. Rör ner kvarg, salt, pumpa, äpple och pumpakärnor. Arbeta ner nästan allt vetemjöl och arbeta degen ca 10 minuter i maskin. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk ca 1 timme.
  2. Häll upp degen på mjölad bänk. Knåda den med ev. resten av mjölet.
  3. Dela degen i 4 lika stora delar (för 4 bröd) och rulla ut dem till ca 40 cm långa längder. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 250˚C.
  5. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter.
  6. Låt bröden svalna på galler. Servera gärna till en klassisk pumpasoppa
4 portioner
Ingredienser
50
g
färsk jäst
5
dl
kallt vatten
1
dl
kvarg (10 %)
2
tsk
salt
5
dl
grovt riven pumpa
3
dl
grovt rivet äpple
3
dl
pumpakärnor
18-20
dl
vetemjöl special
Skrivet av:
Ica
Foto:
Annie Spratt
Dela till alla du känner :)

Sajna upp dig för våra nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med allt du behöver veta om REKO-RING ONLINE
Vi bryr oss om dina uppgifter i vår integritetspolicy
Reko-Ring Online Logo
Vi främjar lokalt producerad mat för konsumenter både i städer och på landsbygden.
EU logo Jordbruksfonden
Denna REKO-Webbplats är delfinansierad av EU-medel för att främja lokalt producerad mat för svenska konsumenter både i städer och landsbygd.
KRAV
Godkänd för ekologisk odling med KRAV
Äkta Vara
EU Organic Logotype
Svenskt Sigill
Svenskt Sigill Naturbeteskött
© REKO-RING ONLINE
En reko marknadsplats online
2024