Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna tills de är gyllene och börjar dofta härligt nötigt.
Häll över pumpakärnorna i en mixer, mal dem lite grovt.
Tillsätt alla övriga ingredienser och mixa tills du fått en pesto i den konsistens du vill. Den kan både vara grov eller finmals nästan som en sås (tillsätt isåfall mer olja under tiden)
Smaka av med salt och eventuellt ytterligare limesaft. Häll upp i en skål och klicka över morötterna när det är dags att äta.
Foto: Tastecelebration
Ingredienser
1
dl
70 gram pumpafrön
2
dl
120 gram gröna ärtor, tinade
2
nävar
färsk ramslök
3
msk
15 gram näringsjäst
Saften av 0,5-1 lime
0,5
dl
35 gram rapsolja
0,5
dl
35 gram olivolja
Rejält med flingsalt
Skrivet av:
Isabel på Tastecelebration
Foto:
Tastecelebration
Dela gärna till någon reko :)
Sajna upp dig för våra nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad med allt du behöver veta om REKO-RING ONLINE
Vi bryr oss om dina uppgifter i vår integritetspolicy
Vi främjar lokalt producerad mat för konsumenter både i städer och på landsbygden.