Sök

färsk sparris

Rostad grön sparris med vitlök och Lagrad hårdost

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°C. Sätt in och förvärm en plåt.
  • Skala och skiva vitlöken. Blanda den med olivoljan.
  • Bryt eller skär bort ca 2 cm av nedre delen på sparrisarna. Blanda sparrisarna med vitlöksoljan, krydda med salt och peppar.
  • Toppa en näve vardera av pumpa- resp. solroskärnor
  • Lägg sparrisarna på den förvärmda plåten och sätt in den mitt i ugnen 3-4 minuter.
  • Servera sparrisen med balsamicovinäger och hårdost.

Portioner: 4 st

Ingredienser
2
st
vitlöksklyftor
2
msk
olivolja
20
st
gröna sparrisar
2
msk
balsamvinäger
1
näve
pumpa kärnor
1
näve
solroskärnor
1
dl
lagrad hårdost
salt och svartpeppar
Skrivet av:
Reko-ring Online
Foto:
Foto: Angelikas Gård

Dessa produkter passar för receptet:

Dela till alla du känner :)

Sajna upp dig för våra nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med allt du behöver veta om REKO-RING ONLINE
Vi bryr oss om dina uppgifter i vår integritetspolicy
Reko-Ring Online Logo
Vi främjar lokalt producerad mat för konsumenter både i städer och på landsbygden.
EU logo Jordbruksfonden
Denna REKO-Webbplats är delfinansierad av EU-medel för att främja lokalt producerad mat för svenska konsumenter både i städer och landsbygd.
KRAV
Godkänd för ekologisk odling med KRAV
Äkta Vara
EU Organic Logotype
Svenskt Sigill
Svenskt Sigill Naturbeteskött
© REKO-RING ONLINE
En reko marknadsplats online
2024