Sök

Rotselleri- och blomkålspuré

Gör så här:

  1. Koka upp vatten och salta (salt ungefär som pastavatten). Skala och dela rotselleri i kuber – 1,5-2 cm. Dela blomkål i stora buketter. Koka rotselleri i vattnet i ca 5 minuter och tillsätt sedan blomkålen. Låt koka i ytterligare ca 5-7 minuter tills att grönsakerna är helt mjuka.
  2. Häll av grönsakerna i drukslag och låt ånga av ordetligt.
  3. Mixa rotselleri och blomkål med ghee/smör eller annat matfett med stavmixer eller i annan blender/matberedare. Om du vill tillsätter du någon riven ost. Smaka av med salt och peppar. Strö gärna över persilja innan serveringen.
Smaksättning (valfri)
  • 75 g Lagrad ost eller annan riven ost

 

Ingredienser
600
g
Blomkål
600
g
Rotselleri
2
msk
ghee eller smör eller olivolja
4
msk
Persilja
Salt & peppar
Skrivet av:
Nilla's Kitchen
Foto:
Angelikas Gård
Dela till alla du känner :)

Sajna upp dig för våra nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med allt du behöver veta om REKO-RING ONLINE
Vi bryr oss om dina uppgifter i vår integritetspolicy
Reko-Ring Online Logo
Vi främjar lokalt producerad mat för konsumenter både i städer och på landsbygden.
EU logo Jordbruksfonden
Denna REKO-Webbplats är delfinansierad av EU-medel för att främja lokalt producerad mat för svenska konsumenter både i städer och landsbygd.
KRAV
Godkänd för ekologisk odling med KRAV
Äkta Vara
EU Organic Logotype
Svenskt Sigill
Svenskt Sigill Naturbeteskött
© REKO-RING ONLINE
En reko marknadsplats online
2024