Sök

Skånsk Äggakaga

Gör så här:

  1. Vispa ägg, mjöl, salt och socker till en jämn smet.
  2. Tillsätt mjölken.
  3. Stek i smör. Putta med en stekspade från kant till mitt tills äggakakan har stannat och fått färg.
  4. Vänd den sedan och stek den gyllenbrun på andra sidan.

Servera med rårörda lingon (färska lingon som blandas med socker) och knaperstekt fläsk.

Portioner: 4st

Ingredienser
10
st
ägg
5
dl
vetemjöl
1
dl
socker
1
tsk
salt
rårörda lingon
150
g
fläsk
Skrivet av:
reko-ring online
Foto:
Angelikas Gård

Dessa produkter passar för receptet:

Dela till alla du känner :)

Sajna upp dig för våra nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med allt du behöver veta om REKO-RING ONLINE
Vi bryr oss om dina uppgifter i vår integritetspolicy
Reko-Ring Online Logo
Vi främjar lokalt producerad mat för konsumenter både i städer och på landsbygden.
EU logo Jordbruksfonden
Denna REKO-Webbplats är delfinansierad av EU-medel för att främja lokalt producerad mat för svenska konsumenter både i städer och landsbygd.
KRAV
Godkänd för ekologisk odling med KRAV
Äkta Vara
EU Organic Logotype
Svenskt Sigill
Svenskt Sigill Naturbeteskött
© REKO-RING ONLINE
En reko marknadsplats online
2024