Svartkål med vitlök, lagrad hårdost & rostade pumpafrön
Gör så här
Rensa, skölj och strimla kålen fint. Skala och finhacka lök och vitlök
Fräs lök, vitlök och kål i oljan i några minuter. Rör ner buljongen och grädden. Koka sakta ca 5 minuter. Blanda ner osten. Smaka av med salt och peppar.
Rosta pumpafröna i en torr och het stekpanna, smaksätt med salt.
4 portioner
Ingredienser
400
g
svartkål
1
st
lök
1
st
stor vitlöksklyfta
1
msk
Rapsolja
1
dl
grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2
dl
vispgrädde
1/2
dl
finriven lagrad hårdost
salt och svartpeppar
1 dl pumpafrön
Skrivet av:
RRO
Foto:
Angelikas Gård
Dela gärna till någon reko :)
Sajna upp dig för våra nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad med allt du behöver veta om REKO-RING ONLINE
Vi bryr oss om dina uppgifter i vår integritetspolicy
Vi främjar lokalt producerad mat för konsumenter både i städer och på landsbygden.