Sök

Svartkål med vitlök, lagrad hårdost & rostade pumpafrön

Gör så här

  1. Rensa, skölj och strimla kålen fint. Skala och finhacka lök och vitlök
  2. Fräs lök, vitlök och kål i oljan i  några minuter. Rör ner buljongen och grädden. Koka sakta ca 5 minuter. Blanda ner osten. Smaka av med salt och peppar.
  3. Rosta pumpafröna i en torr och het stekpanna, smaksätt med salt.
4 portioner
Ingredienser
400
g
svartkål
1
st
lök
1
st
stor vitlöksklyfta
1
msk
Rapsolja
1
dl
grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2
dl
vispgrädde
1/2
dl
finriven lagrad hårdost
salt och svartpeppar
1 dl  pumpafrön
Skrivet av:
RRO
Foto:
Angelikas Gård
Dela gärna till någon reko :)

Sajna upp dig för våra nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med allt du behöver veta om REKO-RING ONLINE
Vi bryr oss om dina uppgifter i vår integritetspolicy
Reko-Ring Online Logo
Vi främjar lokalt producerad mat för konsumenter både i städer och på landsbygden.
EU logo Jordbruksfonden
Denna REKO-Webbplats är delfinansierad av EU-medel för att främja lokalt producerad mat för svenska konsumenter både i städer och landsbygd.
KRAV
Godkänd för ekologisk odling med KRAV
Äkta Vara
EU Organic Logotype
Svenskt Sigill
Svenskt Sigill Naturbeteskött
© REKO-RING ONLINE
En reko marknadsplats online
2024