Använd samma temperatur på ugnen som till löken, 225° C.
Skrapa gärna morötterna med en kniv istället för att skala. Det är precis som det går in mer smak i den lite upprusade ytan. Lägg dem i en ugnsform.
Salta och peppra och strö över hela fänkålsfrön. Drizzla lite olivolja över och skaka formen lite så att morötterna täcks av alla kryddor och olja runt om.
Sätt in formen i ugnen ca 20-30 minuter. Morötterna ska vara mjuka men gärna med lite tuggmotstånd när det är dags för att servera.
Foto: Tastecelebration
Ingredienser
800
g
morötter
salt
nymald peppar
1
msk
hela fänkålsfrön
1,5
msk
olivolja
Skrivet av:
Isabel på Tastecelebration
Foto:
Dela gärna till någon reko :)
Sajna upp dig för våra nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad med allt du behöver veta om REKO-RING ONLINE
Vi bryr oss om dina uppgifter i vår integritetspolicy
Vi främjar lokalt producerad mat för konsumenter både i städer och på landsbygden.