Sök

ugnsbakade morötter

Ugnsbakade morötter

Gör så här:

  1. Använd samma temperatur på ugnen som till löken, 225° C.
    Skrapa gärna morötterna med en kniv istället för att skala. Det är precis som det går in mer smak i den lite upprusade ytan. Lägg dem i en ugnsform.
  2. Salta och peppra och strö över hela fänkålsfrön. Drizzla lite olivolja över och skaka formen lite så att morötterna täcks av alla kryddor och olja runt om.
  3. Sätt in formen i ugnen ca 20-30 minuter. Morötterna ska vara mjuka men gärna med lite tuggmotstånd när det är dags för att servera.

 

Foto: Tastecelebration

Ingredienser
800
g
morötter
salt
nymald peppar
1
msk
hela fänkålsfrön
1,5
msk
olivolja
Skrivet av:
Isabel på Tastecelebration
Foto:
Dela till alla du känner :)

Sajna upp dig för våra nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med allt du behöver veta om REKO-RING ONLINE
Vi bryr oss om dina uppgifter i vår integritetspolicy
Reko-Ring Online Logo
Vi främjar lokalt producerad mat för konsumenter både i städer och på landsbygden.
EU logo Jordbruksfonden
Denna REKO-Webbplats är delfinansierad av EU-medel för att främja lokalt producerad mat för svenska konsumenter både i städer och landsbygd.
KRAV
Godkänd för ekologisk odling med KRAV
Äkta Vara
EU Organic Logotype
Svenskt Sigill
Svenskt Sigill Naturbeteskött
© REKO-RING ONLINE
En reko marknadsplats online
2024